PRETRAGA SAJTA: RSS

Januar 2013.


Zamenica predsednika Ustavnog suda prof. dr Marija Draškić i viši obrađivač predmeta Viktor Božić učestvovali su na tradicionalnom seminaru Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, koji se svake godine održava  povodom početka nove sudeće godine tog Suda. Ove godine seminar je održan 25. januara 2013. godine, na temu: „Primena Evropske konvencije o ljudskim pravima u vremenima ekonomske krize“.

Seminar, na kome je ove godine učestvovalo oko 250 predstavnika evropskih sudova, otvorio je predsednik Evropskog suda za ljudska prava g. Din Špilman. Uvodno izlaganje dala je sudija tog Suda Julija Lafranke iz Estonije, a zatim su se učesnicima obratili sudija Evropskog revizorskog suda Joanis Sarmas, profesor međunarodnog prava na Univerzitetu u Tartuu Lauri Malkso i bivši zamenik predsednika za Evropskog suda za ljudska prava gđa Fransoaz Tulkens .

Na svečanoj sednici koja je održana nakon seminara obratili su se predsednik Evropskog suda za ljudska prava g. Din Špilman, predsednik Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron i ministarka pravde Francuske Kristin Taubira.

Strazbur


• Na vrh stranice