ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Састанак са директором за људска права Генералног директората за људска права и владавину права Савета Европе


четвртак, 18. мај 2023

Председница Уставног суда Снежана Марковић и судија Уставног суда др Наташа Плавшић и директор за људска права Генералног директората за људска права и владавину права Савета Европе Кристоф Поирел састали су се у Уставном суду. Председница Уставног суда је на састанку говорила о основним надлежностима Уставног суда, уз посебан осврт на поступање Суда у предметима који се тичу друштвених предузећа.

Састанку су присуствовали и представници Европског суда за људска права Илзе Фраивирт и Бранимир Плеше, из Одељења за извршавање пресуда Европског суда за људска права Бојана Николин и Недим Куленовић и Биљана Сладојевић Милатовић из Одељења за програме сарадње Савета Европе.

У оквиру посете директора за људска права Генералног директората за људска права и владавину права Савета Европе у Београду је, у организацији Савета Европе и Правосудне академије, одржана конференција „Извршавање пресуда Европског суда за људска права против Србије – пресуда Зорица Јовановић против Србије“, у којој је учествовала судија Уставног суда др Наташа Плавшић.


• На врх странице