ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Осми регионални форум о владавини права


петак, 03. септембар 2021

Судија Уставног суда др Драгана Коларић учествује у раду Осмог регионалног форума о владавини права за Југоисточну Европу који се, 3. и 4. септембра 2021. године, одржава у Београду. Тема овогодишњег Форума је независност и непристрасност правосуђа, заштићене Европском конвенцијом о људским правима и правом Европске уније.

Централна конференција Форума је у Дубровнику, а конференција се одржава и у Београду, Сарајеву, Скопљу, Тирани, Подгорици, Загребу и Приштини. У Дубровнику су председник и судије Европског суда за људска права, а у Београду, Сарајеву, Скопљу, Тирани, Подгорици, Загребу и Приштини - председници и судије врховних и уставних судова, омбудсмани, владини заступници пред судом у Стразбуру, представници правосудних центара/академије, представници невладиних организација и истакнути правни стручњаци. Сви учесници из наведених градова биће преко интернета повезани са Дубровником и учествоваће у дискусијама.

Циљ Форума је промоција примене Европске конвенције о људским правима на националном нивоу, подстицање регионалне сарадње уз континуирани развој владавине права и заштиту људских права, као и пружање помоћи у процесу европских интеграција државама у региону. Организатори Форума су AIRE Центар и организација Civile Rights Defenders, уз подршку Министарства спољних послова Уједињеног Краљевства, Владе Шведске и Фондације Конрад Аденауер.


• На врх странице