ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Посета делегације Савезног уставног суда Немачке


уторак, 08. март 2016

Вишечлана делегација Савезног уставног суда Немачке, коју предводи председник тог суда проф. др Андреас Фоскуле, борави, од 7. до 9. марта 2016. године, у посети Уставном суду Србије. У оквиру посете данас је у Уставном суду одржан састанак на којем су, председница Уставног суда Србије Весна Илић Прелић и судије Уставног суда са гостима из Немачке, разговарали о питању тумачења уставних норми у одлукама уставних судова у поступку оцене уставности закона и о сличностима и разликама у уставносудској заштити људских права и слобода у пракси Савезног уставног суда Немачке и Уставног суда Републике Србије.

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић упознала је госте са саставом, радом и надлежноћу Уставног суда Србије, а закључено је да ће искуства и мишљења размењена у оквиру посете делегације Савезног уставног суда Немачке значајно допринети унапређењу сарадње уставних судова две земље.

Председница Илић Прелић је, у знак сећања на сусрет уставних судова, председнику Савезног уставног суда Немачке, уручила репринт издање Душановог законика, једног од најстаријих и најзначајнијих правних споменика државе Србије.  

 


• На врх странице