PRETRAGA SAJTA: RSS

Izvod iz nastupa u medijima

ponedeljak, 31. maj 2010

Ustavni sud nije dao dozvolu za obavljanje više funkcija

Predsednica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić izjavila je juče da taj sud nije dao nikakvo „zeleno svetlo” funkcionerima za istovremeno obavljanje više funkcija. Ustavni sud nije odlučivao o tome da li pojedini nosioci javnih funkcija mogu obavljati još jednu ili više funkcija, rekla je Nenadić povodom odluke suda da pokrene postupak ocene ustavnosti jedne odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i do konačne odluke privremeno suspenduje primenu te odredbe.

(POLITIKA 26. maj 2010.)

detaljnije »

ponedeljak, 31. maj 2010

Nenadić: Nema dozvole za obavljanje više funkcija

Predsednica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić izjavila je juče da taj sud nije dao nikakva "zelena svetla" funkcionerima za istovremeno obavljanje više funkcija. Ustavni sud nije odlučivao o tome da li pojedini nosioci javnih funkcija mogu obavljati još jednu ili više funkcija, rekla je Nenadić povodom odluke suda da pokrene postupak ocene ustavnosti jedne odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i do konačne odluke privremeno suspenduje primenu te odredbe.

(„DNEVNIK“, 26.maja 2010.)

detaljnije »

četvrtak, 29. april 2010

Nenadić: Slobodan mandat ne znači pravo na zloupotrebu

Odluka Ustavnog suda Srbije (USS), prema kojoj odredbe člana 43. i 47. Zakona o lokalnim izborima nisu u saglasnosti s Ustavom, "stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku"', izjavila je danas predsednica tog suda dr Bosa Nenadić.

(Intervju predsednice Ustavnog suda dr Bose Nenadić agenciji TANJUG, objavljen 26.04.2010.)

detaljnije »

ponedeljak, 26. april 2010

B. Nenadić: Vlasnici mandata su građani

Predsednica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić izjavila je danas da ocena tog suda da institut blanko ostavki nije u skladu sa Ustavom Srbije, ne znači da su poslanici, odnosno odbornici, vlasnici mandata.

(Izjava predsednice B.Nenadić agenciji BETA 22. april 2010.)

detaljnije »

petak, 19. mart 2010

Uskoro odluka u slučaju Nacionalni stroj

Beograd - Nedostatak šest sudija Ustavnog suda bitno utiče ne samo na broj rešenih predmeta, već na rad Suda uopšte. Nesporno je da je Ustavni sud samo velikim naporom sudija i stručne službe u protekle dve godine uspeo da, na novim ustavnim rešenjima utemelji instituciju i da, bez obzira na sve teškoće, reši preko 2.500 predmeta, kaže za Danas dr Bosa Nenadić, predsednica Ustavnog suda Srbije.

(Intervju predsednice B.Nenadić listu Danas, objavljen 16. marta 2010.)

detaljnije »

utorak, 02. mart 2010

Prioritet rešavanje žalbi neizabranih sudija

Godišnja konferencija Ustavnog suda Srbije
Prioriteti rada Ustavnog suda Srbije u 2010. biće donošenje odluke o zahtevu za zabranu Nacionalnog stroja i navijačkih grupa, ali i ocena ustavnosti Statuta Vojvodine i Zakona o informisanju, najavila je juče predsednica Ustavnog suda Bosa Nenadić na godišnjoj konferenciji za novinare.

(Izveštaj sa godišnje konferencije za štampu predsednice B.Nenadić, objavljen u listu Danas, 23. februar 2010.)

detaljnije »

ponedeljak, 01. mart 2010

Dokazi za crveni karton

Bosa Nenadić, predsednica Ustavnog suda, o zabrani nasilničkih grupa navijača, reizboru sudija, Zakonu o informisanju: O navijačima se prikuplja dokumentacija. Najčešće se radi o neformalnim grupama. O svakoj žalbi neizabranih sudija - posebno izjašnjavanje

( Intervju predsednice B.Nenadić Večernjim Novostima, objavljen 22. februara 2010. )

detaljnije »


• Na vrh stranice