ПРЕТРАГА САЈТА: RSS

Архива вести

понедељак, 15. мај 2017

Прослава годишњице Немачке фондације за међународну правну сарадњу

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић присуствоваће сутра, 16. маја 2017. године, прослави 25. годишњице постојања Немачке фондације за међународну правну сарадњу (IRZ) у Берлину, у Немачкој. Прослава ће бити приређена у Савезном министарству правде и заштите потрошача Немачке, а председница Суда Илић Прелић у Берлину борави на позив савезног министра правде и заштите потрошача Хеико Маса.

детаљније »

петак, 12. мај 2017

Гости из Уставног суда Аустрије

Група од 45 запослених у Уставном суду Аустрије посетила је Уставни суд Србије. Приликом посете секретар Уставног суда Србије Радован Безбрадица госте је упознао са историјатом уставног судства и писане уставности наше земље, као и са саставом, надлежностима, поступком, организацијом и начином рада Уставног суда. Гости из Аустрије су такође имали прилику да обиђу зграду Уставног суда, која је споменик културе под заштитом државе, и упознају се са њеним историјатом. 

детаљније »

петак, 28. април 2017

Посета делегације Уставног суда Републике Азербејџан

Делегација Уставног суда Републике Азербејџан, коју предводи председник тог суда Фaрхад Абдулајев, борави, од 27. до 29. априла 2017. године, у посети Уставном суду Србије. У оквиру посете данас је, у Уставном суду, одржан састанак председнице Уставног суда Србије Весне Илић Прелић и судија Уставног суда са гостима из Азербејџана. 

детаљније »

понедељак, 10. април 2017

Састанак са амбасадорком Чешке

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић примила је данас у Уставном суду амбасадорку Републике Чешке Ивану Хлавсову. Амбасадорка Хлавсова обавестила је председницу Илић Прелић о томе да је Уставни суд Републике Чешке заинтересован да председава Европском конференцијом уставних судова у периоду од 2017. до 2020. године и да у Републици Чешкој 2020. године буде одржан конгрес те Конференције. Председница Уставног суда упознала је амбасадорку са надлежностима и начином рада Суда и рекла да ће судије обавестити о кандидатури чешког Уставног суда на првој наредној седници. 

детаљније »

петак, 24. март 2017

Састанак са делегацијом Мисије ОЕБС-а

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић примила је у Уставном суду делегацију Мисије ОЕБС-а у Србији, коју је предводио шеф Мисије амбасадор Андреа Орицио. На састанку је, поред осталог, било речи о дугогодишњој успешној сарадњи Уставног суда и ОЕБС-а и исказано је очекивање да ће се таква сарадња наставити и у будућности.  

детаљније »

четвртак, 23. март 2017

Конференција о правосуђу у транзицији на путу европских интеграција

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић учествовала је у раду конференције „Правосуђе у транзицији на путу европских интеграција: Изазови и прилике за делотворну заштиту људских права“, која је, 10. марта 2017. године, одржана у Београду. Конференција је организована поводом обележавања прве године успешног спровођења пројекта „Подршка Европске уније Правосудној академији“.

детаљније »

петак, 17. март 2017

Четврти регионални форум владавине права за Југоисточну Европу

Заменица председника Уставног суда Снежана Марковић учествује у раду Четвртог регионалног форума владавине права за Југоисточну Европу који се, 17. и 18. марта 2017. године, одржава у Тирани, у Албанији. Тема овогодишњег Форума је слобода изражавања и њена повезаност са правом на приватност и правом на правично суђење. 

детаљније »

четвртак, 02. март 2017

Информација за јавност

Уставни суд је на данашњој седници донео одлуку којом је утврђено да оспорене одредбе Статута Адвокатске коморе Београда (члан 34. став 2, став 4. у делу који гласи „и других прикупљених података“ и став 5), а којима је адвокатима који обављају адвокатску делатност у адвокатском ортачком друштву а нису чланови тог друштва ускраћено право да бирају и да буду бирани за чланове органа Адвокатске коморе Београда, нису у складу са Уставом и законом.

детаљније »

уторак, 14. фебруар 2017

Састанак са делегацијом амбасаде Венецуеле

Председница Уставног суда Весна Илић Прелић примила је у Уставном суду делегацију Амбасаде Боливарске Републике Венецуеле у Србији. Шефица мисије Aмбасаде др Дија Надер де Ел Андари упознала је председницу Уставног суда са актуелним догађајима у Венецуели.
детаљније »

петак, 27. јануар 2017

Почетак нове судеће године Европског суда за људска права

Заменик председника Уставног суда др Горан П. Илић учествуje на традиционалној свечаности, која се, поводом почетка нове судеће године, одржава данас у Европском суду за људска права, у Стразбуру. 

детаљније »


• На врх странице