PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 18. decembar 2014

Saopštenje sa 39. sednice II Velikog veća, održane 18. decembra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 39. sednici II Velikog veća odlučio o 37 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 18. decembar 2014

Saopštenje sa 39. sednice I Velikog veća, održane 18. decembra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 39. sednici I Velikog veća odlučio o 30 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 18. decembar 2014

Saopštenje sa 37. sednice Ustavnog suda, održane 18. decembra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 37. sednici odlučio o 12 predmeta 

detaljnije »

VESTI

četvrtak, 11. decembar 2014

Saopštenje za javnost

Povodom svakodnevnih urgencija advokata, advokatskih udruženja i predstavnika advokatskih komora da Ustavni sud uzme u razmatranje i odluči o podnetim inicijativama za ocenu ustavnosti Zakona o javnom beležništvu, Zakona o prometu nepokretnosti, Zakona o vanparničnom postupku i Zakona o overi potpisa, prepisa i rukopisa, Ustavni sud obaveštava javnost o sledećem:

detaljnije »

sreda, 26. novembar 2014

Međunarodna konferencija „Ustavnosudska zaštita ljudskih prava i osnovnih sloboda“

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudija Bratislav Đokić učestvuju na Međunarodnoj konferenciji „Ustavnosudska zaštita ljudskih prava i osnovnih sloboda“, koja se, od 26. do 29. novembra 2014. godine, održava u Budvi, u Crnoj Gori. Predsednica Ustavnog suda će na konferenciji izložiti rad čija tema je „Iskustvo Ustavnog suda Republike Srbije u zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda“. 

detaljnije »

sreda, 12. novembar 2014

Pripremna sednica

Postupajući u predmetima formiranim povodom podnetih inicijativa kojima su osporeni Zakon o javnom beležništvu, Zakon o prometu nepokretnosti i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku, i u predmetima formiranim povodom osporavanja akata koji se odnose na obustavu rada advokata, Ustavni sud je danas održao pripremnu sednicu.

detaljnije »

četvrtak, 06. novembar 2014

Obeležavanje 20 godina ustavnog sudstva u Republici Srpskoj

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudije dr Bosa Nenadić i dr Dragiša B. Slijepčević prisustvovaće svečanoj akademiji „20 godina Ustavnog suda Republike Srpske“, koja će biti održana danas, 6. novembra 2014. godine, u Narodnoj skupštini Republike Srpske, u Banjaluci. Svečana akademija je organizovana povodom obeležavanja 20 godina ustavnog sudstva u Republici Srpskoj. 

detaljnije »

ponedeljak, 27. oktobar 2014

Međunarodna konferencija „Ustavni položaj ljudskog dostojanstva“

Sudija Ustavnog suda mr Tomislav Stojković učestvovao je na 19. međunarodnoj konferenciji „Ustavni položaj ljudskog dostojanstva“ koja je, od 23. do 25. oktobra 2014. godine, održana u Jerevanu, u Jermeniji. Na konferenciji je sudija Stojković izložio rad „Ustavni položaj ljudskog dostojanstva–iskustva Ustavnog suda Srbije“. 

detaljnije »• Na vrh stranice