PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 30. oktobar 2014

Saopštenje sa 33. sednice II Velikog veća, održane 30. oktobra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 33. sednici II Velikog veća odlučio o 36 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 30. oktobar 2014

Saopštenje sa 33. sednice I Velikog veća, održane 30. oktobra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 33. sednici I Velikog veća odlučio o 33 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 30. oktobar 2014

Saopštenje sa 30. sednice Ustavnog suda, održane 30. oktobra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 30. sednici odlučio o 2 predmeta 

detaljnije »

VESTI

ponedeljak, 27. oktobar 2014

Međunarodna konferencija „Ustavni položaj ljudskog dostojanstva“

Sudija Ustavnog suda mr Tomislav Stojković učestvovao je na 19. međunarodnoj konferenciji „Ustavni položaj ljudskog dostojanstva“ koja je, od 23. do 25. oktobra 2014. godine, održana u Jerevanu, u Jermeniji. Na konferenciji je sudija Stojković izložio rad „Ustavni položaj ljudskog dostojanstva–iskustva Ustavnog suda Srbije“. 

detaljnije »

ponedeljak, 13. oktobar 2014

Preciziranje informacije Agenciji Beta

Povodom navoda u pojedinim medijima, koji su preuzeti od Agencije Beta, a u vezi sa obustavom rada advokata, molimo Vas da precizirate da nije reč o saopštenju koje su sudije usvojile na sednici Ustavnog suda, već o odgovoru predsednika Suda na pitanja novinara Vaše Agencije.

detaljnije »

petak, 03. oktobar 2014

Oktobarski pravnički dani

Sudije Ustavnog suda dr Agneš Kartag Odri i dr Olivera Vučić učestvuju u radu Jedanaestog savetovanja „Oktobarski pravnički dani“ koje se, 3. i 4. oktobra 2014. godine, održava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci u Republici Srpskoj, a čija ovogodišnja tema je „Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema“. 

detaljnije »

četvrtak, 25. septembar 2014

Kongres pravnika Evrope i Mediterana

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić učestvuje u radu 6. Kongresa pravnika Evrope i Mediterana „Pravda i ekonomski rast“, koji se održava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, 25. i 26. septembra 2014. godine.  Predsednica Ustavnog suda govoriće u okviru Okruglog stola o temi „Kontrola sudske odluke“.

detaljnije »

ponedeljak, 15. septembar 2014

Saopštenje za javnost

Povodom informacije koja se pojavila u medijima, a u kojoj se navodi da je reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić ocenio da „država nema ni volje ni hrabrosti da reši pitanje IZ Srbije iako je Ustavni sud naložio Ministarstvu pravde da drugu stranu, odnosno Zukorlićevu IZ izbriše iz registra verskih zajednica“, Ustavni sud obaveštava javnost da je očiglednom omaškom reis-ul-ulema Zilkić doveo u vezu Ustavni sud sa odlučivanjem o statusu Islamske zajednice u registru verskih zajednica.

detaljnije »• Na vrh stranice