PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 21. maj 2015

Saopštenje sa 18. sednice II Velikog veća, održane 21. maja 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 18. sednici II Velikog veća odlučio o 12 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 21. maj 2015

Saopštenje sa 18. sednice I Velikog veća, održane 21. maja 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 18. sednici I Velikog veća odlučio o 15 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 21. maj 2015

Saopštenje sa 13. sednice Ustavnog suda, održane 21. maja 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 13. sednici odlučio o 1 predmetu 

detaljnije »

VESTI

ponedeljak, 25. maj 2015

Sastanak sa ambasadorkom Francuske

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i ambasadorka Francuske Kristin Moro održale su sastanak u Ustavnom sudu. Predsednica je ambasadorku upoznala sa nadležnostima i organizacijom rada Ustavnog suda i obavestila je da će Ustavni sud, kao član Udruženja ustavnih sudova frankofonije, učestvovati na predstojećoj konferenciji ovog Udruženja u Lozani. Ambasadorka Francuske je u razgovoru ukazala na sličnosti pravnih sistema Francuske i Srbije i izrazila veliko zadovoljstvo zbog inicijative Ustavnog suda Srbije za uspostavljanje bilateralne saradnje sa Ustavnim savetom Francuske, koja bi trebalo da bude realizovana do kraja godine.

detaljnije »

utorak, 19. maj 2015

Okrugli sto „Pravna priroda odluka ustavnog suda i njihove posledice“

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudija Ustavnog suda dr Bosa Nenadić učestvuju u radu Okruglog stola „Pravna priroda odluka ustavnog suda i njihove posledice“, koji se, od 18. do 20. maja 2015. godine, održava u Miločeru, u Crnoj Gori. Sudija Nenadić će na skupu imati izlaganje o temi „Pravna priroda i dejstvo odluka ustavnih sudova, donetih po ustavnim žalbama“. Organizator skupa je Ustavni sud Crne Gore, uz podršku Fondacije Hanns Seidel.

detaljnije »

sreda, 13. maj 2015

Forum IDAHO 2015

Sudija Ustavnog suda dr Marija Draškić učestvovala je u radu Foruma IDAHO 2015 (International Day Against Homophobia, Transphobia & Biphobia) posvećenog borbi protiv homofobije, transfobije i bifobije koji je, od 10. do 12. maja 2015. godine, održan u Budvi, u Crnoj Gori. Na forumu je, pored ostalog, bilo reči o borbi protiv nasilja izazvanog mržnjom i predrasudama usmerenim ka LGBT osobama. Forum je organizovala Vlada Crne Gore. 

detaljnije »

ponedeljak, 04. maj 2015

Sastanak predsednice Ustavnog suda i ministra pravde Mađarske

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i ministar pravde Mađarske Laslo Tročanji sa saradnicima održali su danas sastanak u Ustavnom sudu. Predsednica Ustavnog suda upoznala je ministra pravde sa nadležnostima Ustavnog suda Srbije, položajem Suda u pravnom sistemu i sa primenom prakse Evropskog suda za ljudska prava u postupanju Ustavnog suda Srbije.

detaljnije »

sreda, 29. april 2015

Sastanak sa ambasadorom Mađarske

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i ambasador Mađarske Atila Pinter održali su sastanak u Ustavnom sudu. Predsednica je ambasadora upoznala sa nadležnostima i organizacijom rada Ustavnog suda. Ističući dobru dugogodišnju saradnju sa Ustavnim sudom Mađarske, u razgovoru je zaključeno da postoje monogobrojne mogućnosti za unapređenje bilateralnih odnosa dva suda u budućnosti.  

detaljnije »• Na vrh stranice