PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 20. novembar 2014

Saopštenje sa 35. sednice II Velikog veća, održane 20. novembra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 35. sednici II Velikog veća odlučio o 12 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 20. novembar 2014

Saopštenje sa 35. sednice I Velikog veća, održane 20. novembra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 35. sednici I Velikog veća odlučio o 12 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 20. novembar 2014

Saopštenje sa 32. sednice Ustavnog suda, održane 20. novembra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 32. sednici odlučio o 2 predmeta 

detaljnije »

VESTI

sreda, 12. novembar 2014

Pripremna sednica

Postupajući u predmetima formiranim povodom podnetih inicijativa kojima su osporeni Zakon o javnom beležništvu, Zakon o prometu nepokretnosti i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku, i u predmetima formiranim povodom osporavanja akata koji se odnose na obustavu rada advokata, Ustavni sud je danas održao pripremnu sednicu.

detaljnije »

četvrtak, 06. novembar 2014

Obeležavanje 20 godina ustavnog sudstva u Republici Srpskoj

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudije dr Bosa Nenadić i dr Dragiša B. Slijepčević prisustvovaće svečanoj akademiji „20 godina Ustavnog suda Republike Srpske“, koja će biti održana danas, 6. novembra 2014. godine, u Narodnoj skupštini Republike Srpske, u Banjaluci. Svečana akademija je organizovana povodom obeležavanja 20 godina ustavnog sudstva u Republici Srpskoj. 

detaljnije »

ponedeljak, 27. oktobar 2014

Međunarodna konferencija „Ustavni položaj ljudskog dostojanstva“

Sudija Ustavnog suda mr Tomislav Stojković učestvovao je na 19. međunarodnoj konferenciji „Ustavni položaj ljudskog dostojanstva“ koja je, od 23. do 25. oktobra 2014. godine, održana u Jerevanu, u Jermeniji. Na konferenciji je sudija Stojković izložio rad „Ustavni položaj ljudskog dostojanstva–iskustva Ustavnog suda Srbije“. 

detaljnije »

ponedeljak, 13. oktobar 2014

Preciziranje informacije Agenciji Beta

Povodom navoda u pojedinim medijima, koji su preuzeti od Agencije Beta, a u vezi sa obustavom rada advokata, molimo Vas da precizirate da nije reč o saopštenju koje su sudije usvojile na sednici Ustavnog suda, već o odgovoru predsednika Suda na pitanja novinara Vaše Agencije.

detaljnije »

petak, 03. oktobar 2014

Oktobarski pravnički dani

Sudije Ustavnog suda dr Agneš Kartag Odri i dr Olivera Vučić učestvuju u radu Jedanaestog savetovanja „Oktobarski pravnički dani“ koje se, 3. i 4. oktobra 2014. godine, održava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci u Republici Srpskoj, a čija ovogodišnja tema je „Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema“. 

detaljnije »• Na vrh stranice