PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 23. oktobar 2014

Saopštenje sa 32. sednice II Velikog veća, održane 23. oktobra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 32. sednici II Velikog veća odlučio o 30 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 23. oktobar 2014

Saopštenje sa 32. sednice I Velikog veća, održane 23. oktobra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 32. sednici I Velikog veća odlučio o 37 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 23. oktobar 2014

Saopštenje sa 29. sednice Ustavnog suda, održane 23. oktobra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 29. sednici odlučio o 1 predmetu 

detaljnije »

VESTI

ponedeljak, 13. oktobar 2014

Preciziranje informacije Agenciji Beta

Povodom navoda u pojedinim medijima, koji su preuzeti od Agencije Beta, a u vezi sa obustavom rada advokata, molimo Vas da precizirate da nije reč o saopštenju koje su sudije usvojile na sednici Ustavnog suda, već o odgovoru predsednika Suda na pitanja novinara Vaše Agencije.

detaljnije »

petak, 03. oktobar 2014

Oktobarski pravnički dani

Sudije Ustavnog suda dr Agneš Kartag Odri i dr Olivera Vučić učestvuju u radu Jedanaestog savetovanja „Oktobarski pravnički dani“ koje se, 3. i 4. oktobra 2014. godine, održava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci u Republici Srpskoj, a čija ovogodišnja tema je „Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema“. 

detaljnije »

četvrtak, 25. septembar 2014

Kongres pravnika Evrope i Mediterana

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić učestvuje u radu 6. Kongresa pravnika Evrope i Mediterana „Pravda i ekonomski rast“, koji se održava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, 25. i 26. septembra 2014. godine.  Predsednica Ustavnog suda govoriće u okviru Okruglog stola o temi „Kontrola sudske odluke“.

detaljnije »

ponedeljak, 15. septembar 2014

Saopštenje za javnost

Povodom informacije koja se pojavila u medijima, a u kojoj se navodi da je reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić ocenio da „država nema ni volje ni hrabrosti da reši pitanje IZ Srbije iako je Ustavni sud naložio Ministarstvu pravde da drugu stranu, odnosno Zukorlićevu IZ izbriše iz registra verskih zajednica“, Ustavni sud obaveštava javnost da je očiglednom omaškom reis-ul-ulema Zilkić doveo u vezu Ustavni sud sa odlučivanjem o statusu Islamske zajednice u registru verskih zajednica.

detaljnije »

ponedeljak, 08. septembar 2014

Međunarodna konferencija u Moldaviji

Sudije Ustavnog suda Predrag Ćetković i Sabahudin Tahirović učestvuju na Međunarodnoj konferenciji „Uloga ustavnog sudstva u očuvanju vrednosti vladavine prava“ koja se, 8. i 9. septembra 2014. godine, održava u Kišinjevu, u Moldaviji. Konferencija je organizovana povodom obeležavanja 20 godina od usvajanja Ustava Republike Moldavije. 

detaljnije »• Na vrh stranice