PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 16. april 2015

Saopštenje sa 14. sednice II Velikog veća, održane 16. aprila 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 14. sednici II Velikog veća odlučio o 21 predmetu 

detaljnije »

četvrtak, 16. april 2015

Saopštenje sa 14. sednice I Velikog veća, održane 16. aprila 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 14. sednici I Velikog veća odlučio o 14 predmeta

 

detaljnije »

četvrtak, 16. april 2015

Saopštenje sa 10. sednice Ustavnog suda, održane 16. aprila 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 10. sednici odlučio o 1 predmetu

 

detaljnije »

VESTI

četvrtak, 02. april 2015

Saopštenje za javnost

Povodom teksta na temu vakcinacije dece, koji poslednjih nekoliko dana kruži društvenim mrežama, Ustavni sud obaveštava građane da se nikada nije oglašavao po pitanju obavezne vakcinacije dece u Srbiji. Ovo pitanje se ni u jednom ustavnosudskom predmetu nije postavilo pred Ustavni sud, niti Sud ima ovlašćenja da građanima daje savete ili upute kako da se ponašaju u određenim situacijama, a što je upravo sadržina izmišljenog teksta.

Ustavni sud izražava žaljenje što je neodgovornim ponašanjem pojedinaca zloupotrebljena institucija Ustavnog suda, a građani dovedeni u zabludu.

detaljnije »

četvrtak, 19. mart 2015

Studenti iz Kosovske Mitrovice posetili Ustavni sud

Studenti i profesori Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji u Beogradu borave u organizaciji Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta Univrziteta u Beogradu, posetili su u sredu, 18. marta 2015. godine, Ustavni sud. Studentima i profesorima je dobrodošlicu poželela predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić, koja ih je upoznala sa načinom rada Suda. 

detaljnije »

četvrtak, 12. mart 2015

Regionalna konferencija Saveta Evrope

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudije Ustavnog suda Bratislav Đokić i Milan Stanić učestvuju u Regionalnoj konferenciji „Efektivno korišćenje pravnih sredstava u postupcima pred nacionalnim sudovima i supsidijarna uloga Evropskog suda za ljudska prava“, koja se danas i sutra, 12. i 13. marta 2015. godine, održava u Zagrebu, u Hrvatskoj. 

detaljnije »

sreda, 11. februar 2015

Zahvalnica Ustavnom sudu

Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci je, povodom 40 godina postojanja i uspešnog rada i 55 godina studija prava, dodelio zahvalnicu Ustavnom sudu Srbije za dugogodišnji doprinos i rad u razvoju i afirmaciji ovog fakulteta. Zahvalnica je dodeljena na svečanoj Akademiji, koja je 6. februara održana u Banjoj Luci, a kojoj su prisustvovale predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudija Ustavnog suda dr Bosa Nenadić. 

detaljnije »

petak, 06. februar 2015

Svečana akademija povodom osnivanja Pravnog fakulteta u Banjoj Luci

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudija Ustavnog suda dr Bosa Nenadić prisustvuju svečanoj Akademiji koja se danas, povodom obeležavanja 40 godina od osnivanja Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, održava u ovom gradu u Republici Srpskoj. Ustavni sud i Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci imaju tradiconalno dobre i prijateljske odnose koji su, pored ostalog, potvrđeni i potpisivanjem protokola o saradnji u cilju unapređivanja ustavnopravne teorije i prakse.

detaljnije »• Na vrh stranice