PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

sreda, 10. februar 2016

Saopštenje sa 4. sednice II Velikog veća, održane 10. februara 2016. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 4. sednici II Velikog veća odlučio o 17 predmeta 

detaljnije »

sreda, 10. februar 2016

Saopštenje sa 3. sednice II Velikog veća, održane 10. februara 2016. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 3. sednici II Velikog veća odlučio o 22 predmeta 

detaljnije »

sreda, 10. februar 2016

Saopštenje sa 4. sednice I Velikog veća, održane 10. februara 2016. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 4. sednici I Velikog veća odlučio o 9 predmeta 

detaljnije »

VESTI

petak, 12. februar 2016

Sastanak sa ambasadorom Nemačke

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić sastala se sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Akselom Ditmanom. Na sastanku je predsednica ambasadora upoznala sa načinom izbora sudija, sa sastavom, radom i nadležnošću Ustavnog suda. Predsednica Ilić Prelić je ambasadoru Ditmanu predstavila rezultate rada Ustavnog suda i naročito se osvrnula na veliki broj ustavnih žalbi i način rešavanja tih predmeta.

detaljnije »

petak, 29. januar 2016

Početak nove sudeće godine Evropskog suda za ljudska prava

Zamenik predsednika Ustavnog suda prof. dr Goran P. Ilić učestvuje na tradicionalnoj svečanosti, koja se, povodom početka nove sudeće godine, održava danas u Evropskom sudu za ljudska prava, u Strazburu. 

detaljnije »

petak, 29. januar 2016

Saradnja Ustavnog suda i Saveta Evrope

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić razgovarala je sa delegacijom Saveta Evrope o nastavku saradnje kroz projekat „Pravosuđe na temeljima ljudskih prava“. Predsednica Ustavnog suda je rekla da je veoma važno unaprediti rad sudova u oblasti zaštite ljudskih prava i izrazila zadovoljstvo činjenicom da je Savet Evrope prepoznao tu potrebu i odlučio da se projekat u Srbiji nastavi. Predsednica je delegaciju upoznala sa efikasnošću rada Ustavnog suda na predmetima ustavnih žalbi. 

detaljnije »

ponedeljak, 14. decembar 2015

Sudija dr Bosa Nenadić dobitnica nagrade „Vitez poziva“

Sudija Ustavnog suda dr Bosa Nenadić dobitnica je ovogodišnje nagrade „Vitez poziva“, koju tradicionalno dodeljuje nevladina organizacija Liga eksperata – LEX, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava koji se obeležava 10. decembra. Nagrada se dodeljuje ličnostima koje su u proteklim godinama svojim odgovornim i profesionalnim radom i moralnim i savesnim postupanjem pokazale da univerzalne vrednosti i viteške vrline nisu iščezle u društvu.

detaljnije »

petak, 11. decembar 2015

Potpisan Protokol o saradnji Ustavnog suda i Pravosudne akademije

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić potpisali su danas, u Ustavnom sudu, Protokol o saradnji Ustavnog suda i Pravosudne akademije. Protokol će omogućiti unapređenje veština, teorijskih i praktičnih znanja polaznika početne obuke Pravosudne akademije, kao i sudija i tužilaca, u oblasti Ustavom zajemčenih prava i sloboda, razumevanja uloge i značaja Ustavnog suda, kao i primenu odluka Ustavnog suda i Evropskog suda za ljudska prava, u postupcima pred redovnim sudovima.

detaljnije »• Na vrh stranice