PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

sreda, 15. jul 2015

Saopštenje sa 25. sednice II Velikog veća, održane 15. jula 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 25. sednici II Velikog veća odlučio o 20 predmeta

 

detaljnije »

sreda, 15. jul 2015

Saopštenje sa 25. sednice I Velikog veća, održane 15. jula 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 25. sednici I Velikog veća odlučio o 34 predmeta 

detaljnije »

sreda, 15. jul 2015

Saopštenje sa 19. sednice Ustavnog suda, održane 15. jula 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 19. sednici odlučio o 1 predmetu 

detaljnije »

VESTI

četvrtak, 04. jun 2015

Kongres Udruženja ustavnih sudova frankofonije

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić, zamenik predsednice Suda dr Goran P. Ilić i sudija Ustavnog suda dr Dragiša B. Slijepčević učestvuju u radu sedmog Kongresa Udruženja ustavnih sudova frankofonije (ACCPUF) koji se, od 4. do 6. juna 2015. godine, održava u Lozani, u Švajcarskoj. Tema Kongresa je „Ustav kao najviši pravni akt“. 

detaljnije »

sreda, 27. maj 2015

Studenti iz Niša posetili Ustavni sud

Dve pobedničke ekipe sa Regionalnog Moot Court takmičenja i Trans-evropskog superfinala, zajedno sa akademskim trenerima doc. dr D. Dimovskim i ass. I. Ilićem,  sa Pravnog fakulteta u Nišu, posetili su Ustavni sud Srbije.  

detaljnije »

ponedeljak, 25. maj 2015

Sastanak sa ambasadorkom Francuske

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i ambasadorka Francuske Kristin Moro održale su sastanak u Ustavnom sudu. Predsednica je ambasadorku upoznala sa nadležnostima i organizacijom rada Ustavnog suda i obavestila je da će Ustavni sud, kao član Udruženja ustavnih sudova frankofonije, učestvovati na predstojećoj konferenciji ovog Udruženja u Lozani. Ambasadorka Francuske je u razgovoru ukazala na sličnosti pravnih sistema Francuske i Srbije i izrazila veliko zadovoljstvo zbog inicijative Ustavnog suda Srbije za uspostavljanje bilateralne saradnje sa Ustavnim savetom Francuske, koja bi trebalo da bude realizovana do kraja godine.

detaljnije »

utorak, 19. maj 2015

Okrugli sto „Pravna priroda odluka ustavnog suda i njihove posledice“

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudija Ustavnog suda dr Bosa Nenadić učestvuju u radu Okruglog stola „Pravna priroda odluka ustavnog suda i njihove posledice“, koji se, od 18. do 20. maja 2015. godine, održava u Miločeru, u Crnoj Gori. Sudija Nenadić će na skupu imati izlaganje o temi „Pravna priroda i dejstvo odluka ustavnih sudova, donetih po ustavnim žalbama“. Organizator skupa je Ustavni sud Crne Gore, uz podršku Fondacije Hanns Seidel.

detaljnije »

sreda, 13. maj 2015

Forum IDAHO 2015

Sudija Ustavnog suda dr Marija Draškić učestvovala je u radu Foruma IDAHO 2015 (International Day Against Homophobia, Transphobia & Biphobia) posvećenog borbi protiv homofobije, transfobije i bifobije koji je, od 10. do 12. maja 2015. godine, održan u Budvi, u Crnoj Gori. Na forumu je, pored ostalog, bilo reči o borbi protiv nasilja izazvanog mržnjom i predrasudama usmerenim ka LGBT osobama. Forum je organizovala Vlada Crne Gore. 

detaljnije »• Na vrh stranice