PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 18. septembar 2014

Saopštenje sa 27. sednice II Velikog veća, održane 18. septembra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 27. sednici II Velikog veća odlučio o 19 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 18. septembar 2014

Saopštenje sa 27. sednice I Velikog veća, održane 18. septembra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 27. sednici I Velikog veća odlučio o 34 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 11. septembar 2014

Saopštenje sa 26. sednice II Velikog veća, održane 11. septembra 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 26. sednici II Velikog veća odlučio o 11  predmeta 

detaljnije »

VESTI

ponedeljak, 15. septembar 2014

Saopštenje za javnost

Povodom informacije koja se pojavila u medijima, a u kojoj se navodi da je reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić ocenio da „država nema ni volje ni hrabrosti da reši pitanje IZ Srbije iako je Ustavni sud naložio Ministarstvu pravde da drugu stranu, odnosno Zukorlićevu IZ izbriše iz registra verskih zajednica“, Ustavni sud obaveštava javnost da je očiglednom omaškom reis-ul-ulema Zilkić doveo u vezu Ustavni sud sa odlučivanjem o statusu Islamske zajednice u registru verskih zajednica.

detaljnije »

ponedeljak, 08. septembar 2014

Međunarodna konferencija u Moldaviji

Sudije Ustavnog suda Predrag Ćetković i Sabahudin Tahirović učestvuju na Međunarodnoj konferenciji „Uloga ustavnog sudstva u očuvanju vrednosti vladavine prava“ koja se, 8. i 9. septembra 2014. godine, održava u Kišinjevu, u Moldaviji. Konferencija je organizovana povodom obeležavanja 20 godina od usvajanja Ustava Republike Moldavije. 

detaljnije »

četvrtak, 26. jun 2014

Svetski kongres Međunarodnog udruženja za ustavno pravo

Svetski kongres Međunarodnog udruženja za ustavno pravo, u čijem radu je učestvovala i dr Bosa Nenadić, sudija Ustavnog suda, održan je od 16. do 20. juna 2014. godine u Oslu. Njen rad na temu "Le principe de séparation du pouvoir dans la jurisprudence des cours constitutionnelles" („Načelo podele vlasti u ustavnosudskoj juriprudenciji“) je prihvaćen i uvršten u program Konferencije, u okviru 15. sesije - atalier 15: Les mutations du principe de separation des pouvoirs (Transformacija principa podele vlasti).

detaljnije »

ponedeljak, 23. jun 2014

Javna rasprava u predmetu IUo-247/2013

Javna rasprava u predmetu IUo-247/2013, formiranom povodom predloga za ocenu ustavnosti parafiranog „Prvog sporazuma o principima koji regulišu normalizaciju odnosa“ između Vlade Republike Srbije i Privremenih institucija samouprave u Prištini od 19. aprila 2013. godine, biće održana u utorak, 24. juna 2014. godine. Na raspravu je pozvan predstavnik predlagača, Demokratske stranke Srbije, kao i predstavnici Narodne skupštine, Vlade, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva pravde, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

detaljnije »

sreda, 18. jun 2014

Regionalna konferencija „Zaštita prava na slobodu i bezbednost i zabrana torture“

Regionalna konferencija „Zaštita prava na slobodu i bezbednost i zabrana torture“, koju organizuje Ustavni sud Srbije, uz podršku Nemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ), biće održana od 19. do 21. juna 2014. godine na Zlatiboru. 

detaljnije »• Na vrh stranice