PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 26. februar 2015

Saopštenje sa 7. sednice II Velikog veća, održane 26. februara 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 7. sednici II Velikog veća odlučio o 14  predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 26. februar 2015

Saopštenje sa 7. sednice I Velikog veća, održane 26. februara 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 7. sednici I Velikog veća odlučio o 25 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 26. februar 2015

Saopštenje sa 6. sednice Ustavnog suda, održane 26. februara 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 6. sednici odlučio o 3 predmeta 

detaljnije »

VESTI

sreda, 11. februar 2015

Zahvalnica Ustavnom sudu

Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci je, povodom 40 godina postojanja i uspešnog rada i 55 godina studija prava, dodelio zahvalnicu Ustavnom sudu Srbije za dugogodišnji doprinos i rad u razvoju i afirmaciji ovog fakulteta. Zahvalnica je dodeljena na svečanoj Akademiji, koja je 6. februara održana u Banjoj Luci, a kojoj su prisustvovale predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudija Ustavnog suda dr Bosa Nenadić. 

detaljnije »

petak, 06. februar 2015

Svečana akademija povodom osnivanja Pravnog fakulteta u Banjoj Luci

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudija Ustavnog suda dr Bosa Nenadić prisustvuju svečanoj Akademiji koja se danas, povodom obeležavanja 40 godina od osnivanja Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, održava u ovom gradu u Republici Srpskoj. Ustavni sud i Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci imaju tradiconalno dobre i prijateljske odnose koji su, pored ostalog, potvrđeni i potpisivanjem protokola o saradnji u cilju unapređivanja ustavnopravne teorije i prakse.

detaljnije »

petak, 30. januar 2015

Seminar Evropskog suda za ljudska prava

Zamenik predsednika Ustavnog suda prof. dr Goran P. Ilić učestvuje na tradicionalnoj svečanosti, koja se, povodom početka nove sudeće godine, održava danas u Evropskom sudu za ljudska prava, u Strazburu. 

detaljnije »

četvrtak, 11. decembar 2014

Saopštenje za javnost

Povodom svakodnevnih urgencija advokata, advokatskih udruženja i predstavnika advokatskih komora da Ustavni sud uzme u razmatranje i odluči o podnetim inicijativama za ocenu ustavnosti Zakona o javnom beležništvu, Zakona o prometu nepokretnosti, Zakona o vanparničnom postupku i Zakona o overi potpisa, prepisa i rukopisa, Ustavni sud obaveštava javnost o sledećem:

detaljnije »

sreda, 26. novembar 2014

Međunarodna konferencija „Ustavnosudska zaštita ljudskih prava i osnovnih sloboda“

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudija Bratislav Đokić učestvuju na Međunarodnoj konferenciji „Ustavnosudska zaštita ljudskih prava i osnovnih sloboda“, koja se, od 26. do 29. novembra 2014. godine, održava u Budvi, u Crnoj Gori. Predsednica Ustavnog suda će na konferenciji izložiti rad čija tema je „Iskustvo Ustavnog suda Republike Srbije u zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda“. 

detaljnije »• Na vrh stranice