PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 17. april 2014

Saopštenje sa 14. sednice II Velikog veća, održane 17. aprila 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 14. sednici II Velikog veća odlučio o 28 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 17. april 2014

Saopštenje sa 14. sednice I Velikog veća, održane 17. aprila 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 14. sednici I Velikog veća odlučio o 25 predmeta

detaljnije »

četvrtak, 17. april 2014

Saopštenje sa 14. sednice Ustavnog suda, održane 17. aprila 2014. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 14. sednici odlučio o 1 predmetu 

detaljnije »

VESTI

petak, 04. april 2014

Prvi regionalni Forum o vladavini prava za Jugoistoičnu Evropu

Sudija Ustavnog suda dr Bosa Nenadić, na poziv organizatora, učestvovala je na Prvom regionalnom Forumu o vladavini prava za Jugoistoičnu Evropu, koji je 28. i 29. marta 2014. godine održan u Budvi (Crna Gora). Na Forumu, na kojem su učestvovale sudije Evropskog suda za ljudska prava iz zemalja našeg regiona, sudije ustavnih sudova, vrhovnih sudova, zastupnici pred ESLJP iz zemalja regiona, kao i predstavnici nevladinih organizacija, sudija Nenadić je izlagala o ulozi Ustavnog suda Srbije u izgradnji vladavine prava, kao  i  odnosu Suda  sa Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu u zaštiti ljudskih prava i sloboda.

detaljnije »

sreda, 26. mart 2014

Međunarodna konferencija u Sarajevu

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i zamenik predsednice prof. dr Goran Ilić učestvuju na Međunarodnoj konferenciji „Ustavni sud-između negativnog zakonodavca i pozitivnog aktivizma“, koja se od 26. do 28. marta 2014. godine, održava u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini. Konferenciju organizuje Ustavni sud Bosne i Hercegovine, povodom obeležavanja 50 godina ustavnog sudovanja u Bosni i Hercegovini. U okviru obeležavnja jubileja biće održana i svečana sednica ovog Suda. 

detaljnije »

sreda, 26. mart 2014

Zadovoljavajući rezultati rada Ustavnog suda u 2013. godini

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić održala je, u Ustavnom sudu, konferenciju za novinare na kojoj je predstavila rezultate rada Suda u 2013. godini. Ocenjujući rad Ustavnog suda u prošloj godini, predsednica je, pored ostalog, rekla da možemo biti zadovoljni rezultatima rada u 2013. godini, ali da će Sud i u narednom periodu preduzeti sve mere da obezbedi efikasniju zaštitu, Ustavom garantovanih, ljudskih prava i sloboda.

detaljnije »

petak, 21. mart 2014

Konferencija za novinare

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić održaće konferenciju za novinare u utorak, 25. marta 2014. godine, u Ustavnom sudu. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati rada Ustavnog suda u 2013. godini. 

detaljnije »

sreda, 19. mart 2014

Sastanak sa ambasadorom OEBS-a u Srbiji

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić razovarala je sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadorom Peterom Burkhardom o budućoj saradnji Ustavnog suda i OEBS-a. Predsednica Ustavnog suda je ambasadora upoznala sa brojem predmeta koji su u radu u Sudu i planovima za postizanje veće ažurnosti Suda, pre svega u oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda građana.

detaljnije »• Na vrh stranice