PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 26. novembar 2015

Saopštenje sa 34. sednice II Velikog veća, održane 26. novembra 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 34. sednici II Velikog veća odlučio o 32 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 26. novembar 2015

Saopštenje sa 34. sednice I Velikog veća, održane 26. novembra 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 34. sednici I Velikog veća odlučio o 22 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 26. novembar 2015

Saopštenje sa 26. sednice Ustavnog suda, održane 26. novembra 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 26. sednici odlučio o 3 predmeta 

detaljnije »

VESTI

sreda, 04. novembar 2015

Konferencija „Sloboda izražavanja-normativni okvir i praksa“

Sudija Ustavnog suda mr Tomislav Stojković učestvovao je u radu Regionalne konferencije „Sloboda izražavanja - normativni okvir i praksa“, koja je, od 29. do 31. oktobra 2015. godine, održana u Bečićima, u Crnoj Gori. Na konferenciji je sudija Stojković predstavio rad „Sloboda izražavanja i legitimna ograničenja“. Skup je organizovao Ustavni sud Crne Gore u saradnji sa Nemačkom fondacijom za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ). 

detaljnije »

ponedeljak, 26. oktobar 2015

Delegacija Asocijacije pravnika Rusije posetila Ustavni sud

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić razgovarala je danas, 26. oktobra 2015. godine, sa članovima delegacije Asocijacije pravnika Rusije, koju je predvodio zamenik generalnog tužioca Rusije Sabir Kehlerov. Na sastanku je predsednica Ilić Prelić goste upoznala sa načinom izbora sudija, položajem i nadležnostima Ustavnog suda Srbije, sa posebnim osvrtom na nadležnosti u oblasti normativne kontrole i ustavnih žalbi.

 

 

detaljnije »

petak, 09. oktobar 2015

Obaveštenje

 

Rešenje Ustavnog suda u predmetu IUz-244/2015, kojim je obustavljeno izvršenje pojedinačnog akta ili radnje preduzete na osnovu odredaba člana 20. Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, danas je iz Ustavnog suda upućeno Narodnoj skupštini Republike Srbije i „Službenom glasniku Republike Srbije“ na objavljivanje. Tekst Rešenja možete pogledati ovde.

detaljnije »

četvrtak, 08. oktobar 2015

Saopštenje za javnost

Povodom zajedničkog predloga ovlašćenih predlagača, kojim je pred Ustavnim sudom pokrenut postupak za ocenu ustavnosti odredaba člana 20. Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, Ustavni sud je na današnjoj sednici doneo rešenje kojim se obustavlja izvršenje pojedinačnih akata koji bi bili doneti na osnovu spornih zakonskih odredaba.

detaljnije »

petak, 02. oktobar 2015

Konferencija u Azerbejdžanu

Sudije Ustavnog suda dr Dragiša B. Slijepčević i Sabahudin Tahirović učestvuju u radu Konferencije „Ustavnosudska zaštita ljudskih prava i sloboda posredstvom pojedinačne (ustavne) žalbe“ koja se održava u Bakuu, povodom obeležavanja 20. godišnjice Ustava Republike Azerbejdžan. Sudija Slijepčević će na konferenciji predstaviti referat „Ustavnosudska zaštita po ustavnoj žalbi u Republici Srbiji“. 

detaljnije »• Na vrh stranice