PRETRAGA SAJTA: RSS

SAOPŠTENJA

četvrtak, 29. januar 2015

Saopštenje sa 3. sednice II Velikog veća, održane 29. januara 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 3. sednici II Velikog veća odlučio o 18 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 29. januar 2015

Saopštenje sa 3. sednice I Velikog veća, održane 29. januara 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda i predsednica Veća

Ustavni sud, Veliko veće, je na 3. sednici I Velikog veća odlučio o 19 predmeta 

detaljnije »

četvrtak, 29. januar 2015

Saopštenje sa 3. sednice Ustavnog suda, održane 29. januara 2015. godine, kojom je predsedavala Vesna Ilić Prelić, predsednica Ustavnog suda

Ustavni sud je na 3. sednici odlučio o 2 predmeta 

detaljnije »

VESTI

petak, 30. januar 2015

Seminar Evropskog suda za ljudska prava

Zamenik predsednika Ustavnog suda prof. dr Goran P. Ilić učestvuje na tradicionalnoj svečanosti, koja se, povodom početka nove sudeće godine, održava danas u Evropskom sudu za ljudska prava, u Strazburu. 

detaljnije »

četvrtak, 11. decembar 2014

Saopštenje za javnost

Povodom svakodnevnih urgencija advokata, advokatskih udruženja i predstavnika advokatskih komora da Ustavni sud uzme u razmatranje i odluči o podnetim inicijativama za ocenu ustavnosti Zakona o javnom beležništvu, Zakona o prometu nepokretnosti, Zakona o vanparničnom postupku i Zakona o overi potpisa, prepisa i rukopisa, Ustavni sud obaveštava javnost o sledećem:

detaljnije »

sreda, 26. novembar 2014

Međunarodna konferencija „Ustavnosudska zaštita ljudskih prava i osnovnih sloboda“

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudija Bratislav Đokić učestvuju na Međunarodnoj konferenciji „Ustavnosudska zaštita ljudskih prava i osnovnih sloboda“, koja se, od 26. do 29. novembra 2014. godine, održava u Budvi, u Crnoj Gori. Predsednica Ustavnog suda će na konferenciji izložiti rad čija tema je „Iskustvo Ustavnog suda Republike Srbije u zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda“. 

detaljnije »

sreda, 12. novembar 2014

Pripremna sednica

Postupajući u predmetima formiranim povodom podnetih inicijativa kojima su osporeni Zakon o javnom beležništvu, Zakon o prometu nepokretnosti i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku, i u predmetima formiranim povodom osporavanja akata koji se odnose na obustavu rada advokata, Ustavni sud je danas održao pripremnu sednicu.

detaljnije »

četvrtak, 06. novembar 2014

Obeležavanje 20 godina ustavnog sudstva u Republici Srpskoj

Predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić i sudije dr Bosa Nenadić i dr Dragiša B. Slijepčević prisustvovaće svečanoj akademiji „20 godina Ustavnog suda Republike Srpske“, koja će biti održana danas, 6. novembra 2014. godine, u Narodnoj skupštini Republike Srpske, u Banjaluci. Svečana akademija je organizovana povodom obeležavanja 20 godina ustavnog sudstva u Republici Srpskoj. 

detaljnije »• Na vrh stranice